Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #360

22B10

360 – onmenselijk is het, wie heeft dit bedacht: afwezig blijft het onbereikbaar, onbereikbaar is het onmogelijk, onmogelijk is het ondenkbaar en ondenkbaar blijft het afwezig!

hexagram 16   (yù) – “Geestdrift”

input

https://dirkvekemans.be/2018/09/13/harusmuze-88/

commentaar

het hopeloze van de mensen is van de mensen het hopeloze, net zoals het fabelachtige der mensen een menselijke fabel is.

in de kosmische Afloop, het Rot van de entropie ontwaart de Gignomenologie van de Neue Kathedrale des erotischen Elends met die vaststelling voornamelijk de kans om het ondenkbare denkbaar te maken, het, en zo het onmogelijke mogelijk daar het dan immers denkbaar is, waarna het onbereikbare misschien toch bereikbaar wordt, zodat we niet langer hoeven te berusten in de afwezigheid van het ondenkbare.

het benutten van kansen wordt bemoeilijkt door de dictatuur van het Zijn met haar vette tentakels in de schuivende schuld en de zich immer verhullende schaamte.

het inzicht dat verlichting van de zware en donkere Brol van het Zijn mogelijk is, is de voorwaarde voor de verlossing van het elan dat zich in de schelp van humane verschuilt: de tirannieke tere worm, het virus van de Vrije Lyriek, een parelwormcomplex dat zich onophoudelijk vermenigvuldigt en in ontelbare getale uit de scheuren komt gekropen van het craquelé in het verduurde Strakke Gelaat van het de Ideële Verstarring.

in het donkerste duister en het diepste verborgene zullen wij scheep gaan en school maken, varen en zwemmen naar de zee van het licht dat uit onze ene ziel in onze triljoenen miljarden vormen van eenvoud uit het getalloze emaneert.

“Ruist gij Zwarte Zeilen van de Tijd!”

scève

En ce Faulxbourg celle ardente fornaise
N’esleve point si hault sa forte alaine,
Que mes souspirs respandent a leur aise,
Leur grand’ fumée, en l’air qui se pourmeine.
Et le Canon, qui paour, & horreur meine,
Ne territ point par son bruyt furieux
Si durement les circonvoysins lieux,
Qui sa ruyne, & sa fureur soustiennent,
Que mes sanglotz penetrantz jusqu’aux cieulx
Esmeuvent ceulx, qui en cruaulté regnent.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.