Categorieën
Grafiek Harusmuze lyriek

Harusmuze #14

ploeter maar tot ver voorbij de loeders

14 – ploeter maar tot ver voorbij de loeders

hexagram 14 –  大有 (dà yǒu) – “Groot Hebben”

Geheugensteun: “daar heb je het, Da Joe”

H A R U S M U Z E
大有

[nog aan te vullen]

14 – ploeter maar tot ver voorbij de loeders
242 – het mannenrijk verschuilt zich in het hare
402 – wacht tot het golvende vlak gelijk heeft
403 – niet de mens maar de kosmos draagt het rot
489 – de f verfijnt fabels tot hun functie

compiled by dv@CCL

CHATGPT + CTEXT.ORG

Chinese I Tjing tekst met Engelse vertaling:
https://ctext.org/book-of-changes/da-you

CHATGPT (NED)

disclaimer dv/ChatGPT@CEF

Dit is experimentele output van een fijn afgestemd, publiekelijk beschikbaar OpenAI GPT3.5-model. Alle beperkingen, aanbevelingen en overwegingen vermeld op https://chat.openai.com/ zijn van toepassing.

Lees en overweeg deze zorgvuldig en lees deze teksten met deze feiten in gedachten en hoewel deze teksten waardevol kunnen zijn, vertrouw niet alleen op deze teksten als advies om op te handelen!

Voor goed advies ben je m.i. uiteindelijk altijd beter af door zelf I Tjing te beoefenen.
Iets leren, het sterk recursieve programma daarvan, begint en eindigt altijd bij jezelf.

rev. dv@CEH

Hexagram 14 “Da Joe” (大有) – “Overvloed”

Het hexagram Da Joe staat voor overvloed en welvaart. Het toont een tijd van groei en succes, waarin alle inspanningen vruchten afwerpen en er een gevoel van overvloed en welzijn heerst.

Dit hexagram wordt geassocieerd met succes en voorspoed op verschillende gebieden van het leven, zoals carrière, relaties en financiën. Het symboliseert een periode waarin je in staat bent om je doelen te bereiken en te genieten van de beloningen van je inspanningen. Het is een tijd van welzijn, waarin er overvloed is in alle aspecten van het leven.

Het hexagram Da Joe moedigt je aan om te genieten van deze overvloed, maar ook om dankbaarheid te tonen voor alles wat je hebt bereikt. Het herinnert je eraan om vrijgevig te zijn en te delen met anderen, zodat de overvloed kan worden gedeeld en verder kan worden verspreid.

Het is belangrijk om in deze tijd van overvloed nederig te blijven en niet in arrogantie te vervallen. Blijf gefocust en blijf werken aan je doelen, zodat je de overvloed kunt behouden en laten groeien.

Daarnaast suggereert het hexagram Da Joe dat je je bewust moet zijn van de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met overvloed. Gebruik je welvaart en middelen op een verstandige en ethische manier, en draag bij aan het welzijn van anderen en de samenleving als geheel.

Kortom, het hexagram Da Joe vertegenwoordigt een periode van overvloed en welvaart. Het nodigt je uit om te genieten van deze overvloed, dankbaarheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen voor het gebruik ervan.

teksten gegenereerd door ChatGPT op CFE middels de NKdeE account bij OpenAI
rev.dv@CFE

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

commentaar dv@XGA

als je wil vermijden dat je bij leven nog wordt ingehaald door de kapitale commodificatie, kan je best een eindje verderop gaan ploeteren in het moeras van het achterhaalde want de genadeloos rasterende kapitalisatie van het verfoeide en het afgeschrevene rukt altijd sneller op dan je denkt.

geef hieronder uw eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze.
die wordt dan opgenomen in de volgende Omwenteling
vermeld uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt niet publiek gemaakt)
vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

~ ~ ~

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.