Categorieën
Grafiek

letter van de dag – c

 

nele_c ‘schets van Nele in C-pose, liggend –  c als in caban’

dv 2017 , pencil on paper A3

de Franse c, onze k van de Hebreeuwse GHIMEL(kameel) en op die manier verwant met de volgende DALETH d
Opening
Kosmos
Cirkel

de Aleph keert zich na een verblijf in het huis van de Beth naar buiten, een reden waarom ik Nele’s gevonden pose hier zo geniaal vind, de letter wordt gevormd met het achterhoofd, de rug en de voetzolen en keert zo het kwetsbare lichaam naar het buiten, het dijbeen suggereert hoe de letter wordt aangeschreven, er komt zo heel veel spanning die de kracht van de occlusief toont. ik moet deze vlugge schets nog wat uitwerken zodat de rust, het ontspannen-naar-buiten-gekeerde van de liggende pose duidelijker is, alhoewel de fysieke onmogelijkheid om deze pose geknield uit te voeren ook wel mooi de aandacht trekt naar de schrijfbeweging, c’est un c insupportable 🙂

This website uses the awesome plugin.