Categorieën
Kathedraalse Leer lyriek

NKdeE Deeldoosje

nkdee_deeldoosje

Zoals het een kathedraal past, heeft ook de Neue Kathedrale des erotischen Elends vele rituelen. Eén daarvan vindt plaats in de intieme, huiselijke sfeer: het NKdeE Deelritueel. Het Deelritueel is in wezen een theeceremonie: de bezoek(st)er van een Kathedraalauteur, Kathedraalarbeider of Kathedraaladept (de drie KA’s, m/v) wordt uitgenodigd samen een kopje (groene) thee te nuttigen. De theetafel wordt in gereedheid gebracht, de thee gezet & in stilte wordt de thee de tijd gegeven om te trekken.

Sommige bezoekers kunnen moeilijk ophouden met kwebbelen & zullen door de gastdame/-heer op de wenselijkheid van stilte tijdens het trekken van de thee moeten gewezen worden. Opmerkingen over het NKdeE Deeldoosje (“Wat een mooi doosje” of, erger nog “Wat zit er in dat doosje“) zijn ten allen tijde absoluut te vermijden. Het Deeldoosje is een Vanzelfsprekendheid ten huize van een KA (v/m), elke verwijzing ernaar wordt als beledigend ervaren.

Beschrijving van het Deelritueel

Het schenken van de thee gebeurt traag & zonder morsen. Er wordt samen van de thee genipt & de gast uit zijn goedkeuring over de keuze van de thee. De KA (v/m) neemt dan het Deeldoosje ter hand, opent het & biedt de gast een Truffel uit het Doosje aan. De Truffel (het hoeft geen echte te zijn, een chocolade truffel uit de Aldi is aangewezen) die de bezoeker in dank aanvaard, staat symbool voor alle goeds dat de KA in zijn leven mocht ontvangen van anderen (genegenheid, liefde, hulp in slechte tijden & kennis) & die zij/hij nu wenst te delen met de bezoeker. De Truffeloverdracht besluit het rituele gedeelte van het bezoek.

Karakteristieken van het Deeldoosje

Het Deeldoosje is manueel opgebouwd met vierkante tegeltjes gesneden uit oude triplex (meestal achterwanden van kleerkasten e.d.) rond een omgedraaid kartonnen doosje van truffels van de Aldi. De bodem & het (losse) dekseltje bestaan uit grotere triplex plaatjes. Het deksel bestaat uit twee plaatjes triplex & een handvat in eik, dat met bister geschilderd is. Aan de binnenkant is de originele truffelverpakking nog herkenbaar. Het deksel heeft de letters NKdeE gepyrograveerd (gebrand) in de triplex. Onderaan is het Doosje gedateerd en geparafeerd door de huidige Kathedraalauteur.

img_0400

img_0401

img_0402

img_0404

img_0405

img_0403

Deeldoosjes zijn niet in de handel verkrijgbaar. U kan een NKdeE Deeldoosje bestellen bij de huidige Kathedraalauteur (dirkvekemans at yahoo.com). De prijs bedraagt €49,00 (plus verzendkosten indien u het opgestuurd wenst te hebben). Gelieve rekening te houden met mogelijke wachttijden, elk Doosje is een uniek stuk en kan niet op voorhand gemaakt worden. In de prijs zijn geen truffels inbegrepen.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.