Categorieën
lyriek

marionet

Jij krast mij uit & raakt mij in mij aan
& Knipt de draden door van mij in mij,
Jouw verbanden vergeten hun bestaan,
Jij leeft mij uit & alles is voorbij,
Ik ben niet ik, ik voel  niets aan mijn zij:
Ik ben een gril, het was niet eens april.
Ik leg mij bij jouw leegte neer, Je zei
Dat je niets van mij, hem & alles wil.
Ik ben  er aan, mijn letters zijn getij.

 

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.