Categorieën
lyriek

punt

chemins

Dit leven, liefje, is een woekering
& Wij zijn slechts een woord daarbij
De zin ervan zit ergens middenin
Maar wij, ook jij,  gaan aan die zin voorbij.
Een grootse schittering laait op in mij:
Ik heb het punt beroerd, jouw aarzeling
Ik ken jouw natte dromen & ik zing
Want dit leven, liefje, krijgt pas zin
Bij jou, bij ons, mijn lijf daar middenin.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.