Categorieën
LAIS

gebrek

17112007

Ik verzaak aan uw gebeuren, verding
Mijzelf tot korst, omwonden droefenis,
De schilfers van uw licht dat door mij ging
& Ik zie het droeve dat er is:
Hoe u zichzelf verjaagd in mijn gemis,
Terwijl mijn lust uw duisternis verklaart
Tot plaats waar leed het leed in ons vergaart.
De last die van mijn ogen valt is zwaar:
U bent de storm die nooit in mij bedaart,
U bent gebrek aan liefde voor elkaar.

DIANA  is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.