Categorieën
LAIS

endlessly

Wat raak is, naakt is: rein bestaan, diep verval
Ben jij van ons , een droge waterval,
Dat wat in ons, die wie, waarom die val?
& Rond jouw vingers roest mijn adem al
& Rond jouw mond breekt al mijn zwijgen al,
Verbeten omarming, vorm zonder mal,
Broos koraal met de kracht van het al,
Ik ben een berg & jij voor mij een dal,
De naam voor een onmogelijk getal,
De hel, haar ijs waarin ik branden zal.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.