Categorieën
LAIS lyriek

rein

Fragiel zijn wij, doorzichtig in de wind
Zwakker dan de doden die wij maken,
Onzeker qua bestaan, een wankel kind
Trillend voor het Al dat ons kan raken
& Toch wat wreder weer in het kraken
Van wat  beneden ons nog zwakker is.
  Wij weten hoe ik mij in jou vergis,
Ik wil niet mij & jij niet jij nog zijn
Wij waren voor elkaar gevangenis,
Wij kennen nu het reine van de pijn.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.