Categorieën
LAIS

impromptu bij lunalia

 

Ijswind op de lippen, kuswonden kraaien
Lunalia, wildgroei van ontsteltenis
In een decor van licht dat wil laaien.
  Lichamen verdwalen in gelijkenis,
Armen benen zwart, kerven duisternis.
  Nimfenbloed ruist in de stemgeluiden
Dat zij zich aan dood in leven stuiten.
  Ondertussen elk bewegen wordt een streep,
Klank komt van de adem los als huiden
Verlangen krijgt hun zingen in haar greep.

 

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd). LUNALIA is een project van Maja Jantar en a.rawlings te volgen op Soundcloud: http://soundcloud.com/lunalia

 

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.