Categorieën
LAIS

eclips

Ik wil het je vertellen maar je luistert niet.
Heb je de dag gezien, het dode vlees ervan?
Jouw zwart is mijn wonen (jij bent er niet).
Ik heb jouw woord niet nodig (dode man),
Er is het niets dat ik niet hebben kan.
Ik borstel jouw haar in een traag gebaar,
Ik maak hemelen klaar, jij bent daar.
Ik kom daar nooit, dat is niet mijn terrein,
Er is genoeg ontbreken aan elkaar.
Ik schrijf mij af als niets dat nu wil zijn.

 

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.