Categorieën
lyriek

Daily Délie CCIIII

Ce hault desir de doulce pipperie
Me va paissant, & de promesses large
Veult pallier la mince fripperie
D’espoir, attente, & telle plaisant’ charge,
Desquelz sur moy le maling se descharge,
Ne voulant point, que je m’en apperçoyve.
  Et toutesfois combien que je conçoyve,
Que doubte en moy vacilamment chancelle,
Mes pleurs, affin que je ne me deçoyve,
Descouvrent lors l’ardeur, qu’en moy je cele.

noot:DÉLIE, object de plus haulte vertu” is het meesterwerk van Maurice Scève, dat voor het eerst verscheen in 1544 in Lyon. Het bestaat uit 449 dizains (tienregelige verzen) opgelucht met 50 emblemata. Omdat ik onder de titel LYLIA bezig ben met een Nederlandstalige update van dit werk, krijgt u hier (vrijwel) dagelijks een dizain uit dit al te onbekende werk voorgeschoteld. De gehele brontekst met de emblemata vind u op de prachtige website French Emblems at Glasgow’, rechtstreekse link naar de Délie: http://www.emblems.arts.gla.ac.uk/french/books.php?id=FSCa

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.