Categorieën
LAIS

LYLIA rev.017

[tight]

Ik heb jouw schoonheid in mij uitgebreid.
Het is een woud waarin ik kan verdwalen.
De populatie is nog onbereid,
Ik ben alleen, kan nu geen mens betalen,
& Ik heb moeite om het te vertalen.
  Maar ik heb een klank gemaakt waar jij in klinkt,
Er is een vogel ook die heerlijk zingt.
Misschien is het wat voor tellen later,
Als jij dit leest & dit jou binnendringt:
Jij bent mijn lucht, aarde, vuur & water.

 

15/02/2011 rev. 28/02/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.