Categorieën
LAIS

LYLIA rev.013

[woef]

Mij heb ik met jouw dromen aangedaan.
Jij staat ernaast alsof het niet de jouwe zijn.
Het licht valt in mijn glas, bekent een traan:
Het diepe heeft verscheidenheid aan pijn,
  Er zijn nog lagen aan verworpen zijn.
Ik heb helaas ook daar mijzelf gezien,
Een bel, een bol, de hel was het misschien
Het tollen los van dolle argusogen
Prometheus die zichzelf in mij wou zien
Jij die hongerig kwam aangevlogen.

 

17/02/2011 rev. 28/02/2011

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijke schrijfsel. De systematische revisie daalt af in de tijd: wat niet gereviseerd wordt, was allicht wel aardig ook, als ruis).

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.