Categorieën
LAIS

LYLIA rev.008

(Alle LYLIA-teksten tot dusver zijn aan (een eerste) revisie toe, ook al omdat ik besloten heb om alles conform het rijmschema van de Délie van Scève te maken. De revisies verschijnen hier voortaan genummerd met een verwijzing naar het oorspronkelijk schrijfsel).

[mozart had geen weet van die kavekes]

Er hangt bloed aan mijn glas, ik wou
Dat ik elders was, een deftiger persoon,
Ergens in de rij, een huis & een vrouw,
Een tuinslang ook & elke maand mijn loon,
Maar niets is er dan laster, lage hoon.
  Er is geen leven meer, de dood is wet,
Iedereen heeft alles in getallen omgezet.
Zie hoe ik kronkel, vergeefs om jou ween:
Ik ben verderf op een beeld van ons bed,
Ik woeker in het gat waar jij verdween.

 

 

19/02/2011- rev. 27/02/2011

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.