Categorieën
lyriek

ABENDUNTERHALTUNG #2

Tweede literaire avond in het unieke kader van wijlen Lucas Vanlangendonck’s exquise tempel van de klassieke slordigheid.

Gastheer Didi de Paris tracteert u geheel gratis op een trio bereiders van literaire haute cuisine.

Delphine Lecomte, Antoine Boute en Dirk Vekemans zijn elk op hun manier buitenbeentjes in het letterkundig schouwspel van de Lage Landen.

Delphine Lecomte: “Ik probeer te schrijven zoals Tom Waits zou schrijven, moest hij een Belgische vrouw zijn met kleptomanische neigingen, pernicieuze therapeuten, perverse buren, een moeder als nemesis, een graatmager lijf en een dubieuze grijns. Om nog maar te zwijgen van haar fabelzucht.” Delphine won de Buddingh’-prijs 2010 voor haar debuut ‘De dieren in mij’. Met ‘Verzonnen prooi’ is ze ondertussen aan haar tweede bundel toe. Poëzierecensent Philip Hoorne schreef over haar werk: ‘Een kreet om liefde en affectie’. Met ‘Kittens in the boiler’ publiceerde de dichteres eerder al een Engelstalige roman. Auteur Peter Markus omschreef haar toen als ‘a female Charles Bukowski, a hornier Henry Miller… one of the most dangerous writers I know’.

Antoine Boute is een Belgische franstalige schrijver en performer. Hij verkent de inslagen tussen lichaam, taal en stem door verschillende middelen en media : experimentele romans, poëtische teksten, essays, klankperformances in het Frans en in het Nederlands, conferenties, grafische poësie, films, performances op het internet, collectieve geschriften met zijn kinderen, organisatie van evenementen (BOSLAWAAI, een performancefestival in het bos en maandelijkse BRUL-avonden in Les Ateliers Claus in Brussel), uitgeven van een gazet, samenwerking met muzikanten, schrijvers, tekenaars, kinderen, daklozen en leerlingen. Hij heeft een tiental boeken gepubliceerd, in Frankrijk, Canada en België en creeërde de groep Trio Perte Totale met Mauro Pawlowski en JP De Gheest.

http://www.antoineboute.blogspot.com/

Dirk Vekemans publiceert sinds 1999 vrijwel uitsluitend via internet omdat hij daar alle mogelijkheden ziet om te komen tot een ‘ Vrije Lyriek’ : de uitbouw van een creatieve praktijk die wars staat op de exploitatiecultuur zoals die op elk terrein heerst. Literatuur of poëzie is voor hem ook geen afgebakend terrein maar één van de vele outputs van een lopende praktijk van die Vrije Lyriek. Nieuwe media, grafiek, assemblages, muziek, proza en vooral poëzie die alom het nodige respect afdwingt: bij Dirk loopt het allemaal samen in één brede stroom. Samen met zijn vrienden van Grapes of Art organiseert Dirk jaarlijks het ondertussen al befaamde KLEBNIKOV CARNAVAL een driedaags feest van de Vrije Lyriek.

http://vilt.wordpress.com

Café Amedee – Muntstraat 4, 3000 Leuven  – 20u30 – GRATIS TOEGANG!

Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=154720571240793

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.