Categorieën
Audio Geluidsarchief Video

nada

download het geluidsbestand

tekst & voordracht: Malherbe, dv
mixage & productie: Grapes of Art

tekst (deels):

L’enfant désherité s’enivre de soleil
een voetafdruk geluid in grint
& maanlicht op de wagen viel
tot het lichaam zich weer sloot,
tot het lichaam zich weer sluit.
kleur bedacht ik om het haar
& om het vlak der ogen te betasten,
warmte om het einde van mijn koude
op haar poorten voelbaar stuk te slaan.
een korte nacht wellicht is dit bestaan.

Envoie-toi bien loin de ces miasmes morbides;
vel op derrie, roos in slijk,
op vegen nacht een vaal gezicht
tot het lichaam mij bekoorde,
tot het lichaam mij bekoort.
vlees verhaalt de zeeën
hoe het vocht vergaat in grond
& mijn onkruid brandt in monden
die mijn aandrift nimmer schonden.
tekort aan haar wellicht is wat ik deed.


Et vous, femmes, hélas! pâles comme des cierges

eender licht door kathedralen
als door ijs dat wellust ving
tot het lichaam ons bedaarde,
tot het lichaam ons bedaart.
onbewogen zie ik strakke koorden
van haar ogen naar mijn dood :
net zo zag ik haar dijen op & af mij glijden
van het glimmend branden naar de kille moord.
tekort aan niets wellicht gebiedt de kus.

2 reacties op “nada”

Gegroet,

Ik ben een grote fan van Radio Klebnikov, de aangrijpende wekelijkse ode aan de vrije lyriek. Telkenmale opnieuw kijk ik halsreikend, in blijde verwachting uit naar het moment waarop ik word ondergedompeld in die zo typische wereld waarin niets moet maar alles mag en alles kan, waarin niets afgelikt of gestroomlijnd of maniakaal op voorhand gepland is, maar alles op een organische, chaotisch-harmonieuze manier tot stand komt. Aangezien ik niet in staat ben te luisteren wanneer het programma live op Radio Scorpio is te horen, download ik trouw de afleveringen die door u beschikbaar worden gesteld op het RKA – waarvoor mijn hartelijke dank. De jongste twee maanden ben ik echter al meermaals vruchteloos komen kijken op de site, er komen geen afleveringen meer bij in het archief. Droefgeestig druip ik dan af, enkel gesterkt door de hoop dat ik in uitgesteld relais zal kunnen genieten van een steevast aanzwellend aantal afleveringen. Kan u er alstublieft voor zorgen dat er een update komt waarbij de jongste afleveringen beschikbaar worden gesteld? Ik betuig u alvast op voorhand mijn welgemeende erkentelijkheid.

Wouter

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.