Categorieën
lyriek

aquarel

Virus van de Vrije Lyriek (Muterend)

dv, 2010, Marie’s Colours op papier, 24×18 cm

3 reacties op “aquarel”

Nu je ’t zegt: het heeft er wel wat van weg. Ben in 2008 nog naar het Miro museum in Barcelona geweest, dat viel me eerlijk gezegd wat tegen. Mijn katje speelt al een uur lang met een rauwe prinsessenboon. D’r was daar toen ook een tentoonstelling rond Duchamp, Man Ray en Picabia: daar was ik wél wild van. Het Virus van de Vrije Lyriek muteert voortdurend, dit is een momentopname van twee dagen. Ik heb als test ’s vier avonden tv gekeken, vier keer de krant gekocht. Het zal wel aan mij liggen.

Ik heb een plan om Europa te redden. In plaats van dat Erasmus gedoe (van de ene MacDonalds naar de andere) sturen we onze studenten verplicht zes maanden naar uniefs in Centraal-Afrika, met een taalcursus Swahili vooraf. Veel goedkoper, overigens.

Slecht voor de vergrijzing? Bah, d’r zal er al wel ’s eentje malaria opdoen of een kogel vangen, maar hun Afrikaanse collega’s blijven wel wat hangen, en die kijken niet op een kindje meer of minder.

soldaten in I en A en
studenten in A centraal
multi’s overal waar geld

het blijft kolonisatie

– de geur van braakballen durft nogal eens te verschillen –

zolang we blijven muteren
overleeft de waterkans
beeld ik mij in 🙂

Geef een reactie

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.