Categorieën
lyriek

Gastblogger Paz Smidt (1/3)

Ik ben de originele God

De Oer- dichter.

Ik schep, naar de kribbels op mijn vodje,

De Eerste Wereld.

Alle macht heb ik,

En alle verlangen.

Alle dromen zijn mijn eigen

En elk beeld dat hier ontstaat

Is langs mijn hersens gepasseerd.

Heel en weer slinger ik,

Ik adem in en uit.

Ik tweedeel en ik driedeel

Maak energie buit.

Zo ontstaat er licht en schaduw,

Dag en nacht.

Ja ik maak U

Maar ik geef u de illusie

Dat het uw macht

Is, die uw stilte steelt.

Zo leg ik mijn rijk vast,

Gij denkt slechts met mijn genoegen.

Paz Smidt

Paz Smidt zal haar bundel uitgegeven bij Het Zinkend Schip komen voorstellen tijdens het KLEBNIKOV CARNAVAL dat dit jaar plaats vindt van 16 tot en met 23 augustus. Als warmmaker is zij nu hier al te gast, drie dagen lang als gastblogger, telkens met 1 gedicht. Haar optreden is gepland op vrijdag 21 augustus.

Zondag 16 augustus, bij de aftrap, heeft  Xavier Roelens al toegezegd. De eerste dag vinden de lezingen plaats in Taverne De Stille Waters, ook in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo. We houden daar dan een lyrische vernissage van het grafisch werk dat daar tijdens het festival getoond zal worden.

Na afloop daarvan trekken we in stoet naar de Evenementenweide in het Domein, de plaats waar het de volgende dagen allemaal te doen is.

Ondertussen heb ik ook al inzendigen ontvangen van een aantal vooraanstaande internationale kunstenaars. Anny Ballardini, Nico Vassilikis, Jim Andrews, Alan Sondheim, Mary Ann Sullivan and Gregory Vincent St. Thomasino

Verdere details volgen. De volledige lijst van inzendingen en deelnemers wordt weldra bekend gemaakt, ik kan effen niet volgen met de binnenstromende inzendingen en toezeggingen.

Ik wil er hierbij nog ’s de nadruk opleggen dat dit een Deelnemersfestival is. Iedereen kan en mag deelnemen. Toegezonden objecten, video’s, grafisch werk zal op de best mogelijke manier getoond worden. en bewaard worden in de KLEBNIKOV PERDOTHEEK die telkens integraal getoond zal worden, tijdens elk van de vijf geplande edities. Daarna zoeken we daarvoor een permanente locatie.

Uw fysieke aanwezigheid wordt natuurlijk nog meer op prijs gesteld. U kan komen voordragen, muziek spelen, dansen, of gewoon toekijken en een gezellige zomerdag beleven. De Vrije Lyriek kent geen beperkingen. Mensen die iets willen brengen kunnen nu hun voorkeur van dag en uur  al door geven via dirk _at_vilt.net. of 0476 494818

Via hetzelfde mailadres kan u uw digitale bestanden doorsturen.

Fystische objecten stuurt u met de nodige specificaties naar

KLEBNIKOV CARNAVAL
Smidsestraat 31
B-3010 Kessel-Lo
Belgium

Voor de deelnemende artiesten zorgen we voor catering en, des gewenst,  slaapgelegenheid.
Het Domein en het Carnaval is erg kindvriendelijk.  Kinderen kunnen er naar hartelust ravotten, we voorzien ook speeltuigen en animatie. Het geheel is gratis, zelf verkopen we niets, we verzoeken u dan ook zelf het nodige picnic materiaal mee te brengen. Er zijn ook voldoende drank en eetgelegenheden in de onmiddelijke omgeving.

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.