Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

Dighter, Lammers en Delmotte

De nieuwe DIGTHER , de eerste dit jaar, viel vanochtend in de  bus.
Het is een bijzonder rijk nummer met sterke gedichten van Erwin Vogelezang, bruut proza van Didi de Paris, een voorstelling van het Dichterscollectief Balein met werk van Allewaert, Aelberts, Elst, Rogiest ,  een enthousiaste recensie van Delmotte van de nieuwe Jooris, een heel erg grappig maar tegelijk snijdend fictief interview van mijn zus met een ‘Belegger in woorden’ en nog veel meer waar ik nog niet aan toegekomen ben.

Je bent al abonnee van DIGTHER voor 12,40 euro per jaar ( België) of 18 euro voor Nederland. Overmaken op 001-4010690-10 (België) of BIC GEBABEBB / IBAN BE41 0014 0106 9010 vanuit het buitenland met vermelding jaargang ‘DIGTHER ‘ .

Waar ik al wel aan toe was gekomen zijn de schitterende gedichten die Alain Delmotte schreef bij de tekeningen van Ine Lammers. Daarvan staan er een viertal in Dighter ook, plus wat afdrukken van tekeningen, maar men heeft daar niet een budget om die tot hun recht te kunnen laten komen. In de portfolio  die beiden via Gallerie Link onlangs op de markt brachten, ‘Existential Figures’, is dat wel mooi gelukt, en daar is het dan ook volop genieten. Daar houden de eenvoudige taal van Delmotte’s ingetogen poëzie de beelden van Lammers vast tot ze echt beginnen werken, en van de weeromstuit de woorden een nieuwe grond geven van waaruit zij de lezer/kijker verder openleggen, rust geven, de kans om te kijken en al kijkend de eigen adem te herontdekken. Die bundel is voor mij dan ook letterlijk een verademing, ik beveel hem dan ook  ten zeerste aan, maar ik moet eigenlijk eerst ’s horen of ie nog te krijgen is.

Dat kon alleszins via Alain zelf, zie http://vilt.wordpress.com/2008/11/27/voorstander-zijn/

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.