Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

dv in DBΗ # 101

Literatuur via internet: naar een praktijk van het procedurale schrijven

Internet wordt in ons taalgebied nog niet erkend als een natuurlijke omgeving voor het uitoefenen van een literaire praktijk. Een belangrijke drempel is voor velen het technische aspect dat in de internetomgeving lijkt te overheersen. Deze afkeer van techniek berust meestal op een gedeeltelijke verbloeming of zelfs een volledige ontkenning van de reële praktijk van alle literaire activiteit. Perceptie is alles, zo luidt het modewoord. Maar laten we hier even de mode voor wat ze is om te trachten via een positieve en verruimende beweging een poort te openen naar wat uiteindelijk toch een enorme potentie is. Misschien is het wel zo dat literatuur en technologie altijd al natuurlijke bondgenoten geweest blijken te zijn.

Lees verder in De Brakke Hond #101

Dirk Vekemans in een tekst die veel te lang is om van je scherm te lezen, maar volhardend in den  Boze, in nummer 101 van De Brakke Hond, vanaf vandaag of was het gisteren al, totalement dénudé, van elk papieren kantje gestript, untsoweiter, zelfs …

Een beetje raar  dat nu plots  wel alles in één keer op het net gedeponeerd wordt, maar soit.

D’r staat overigens ook nog een afdalend naaktje van mij in, tussen de gedichtjes in dat nummer, maar die gedichtjes die kon & kan je op via de categorie Het Brakke Verslog op de Hondse Blog al opsnorren.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.