Categorieën
lyriek

hoor het ’s van een ander

“In this age of internet and blog the possibility opens of a free circulation of works (poems and poetics in the present instance) outside of any commercial or academic nexus. I will therefore be posting work of my own, both new & old, that may otherwise be difficult or impossible to access, and I will also, from time to time, post work by others who have been close to me, in the manner of a freewheeling on-line anthology or magazine. I take this to be in the tradition of autonomous publication by poets, going back to Blake and Whitman and Dickinson, among numerous others.”

Jerome Rothenberg op zijn POEMS & POETICS

Het heeft bovendien het voordeel dat je niet zonodig met je blote piewie in de kranten moet, of – god beware-  met Hemmerechts op TV,  om toch maar iets verkocht te krijgen.

4 reacties op “hoor het ’s van een ander”

ach Dirk, de poesie is van iedereen en voor iedereen. Die ouwe Rothenberg vind ik een straffe kerel: zijn ‘specialkes’ zomaar op tnet gooien. En Saramago http://caderno.josesaramago.org/ heeft ook al de weg naar cyberspace gevonden (helaas in ’t Portugees). Waar gaan wij vertoeven over pakweg 40 jaar..

in een kist vermoedelijk, mijn botten althans.

Maar ondertussen kan het alleen maar hoopgevend zijn om vast te stellen dat het ook de grote auteurs te doen is om het plezier van het schrijven, het letterlijke mededelen van de talige bewegingen, of dat dat nu netjes in een boekje is of losjes op het net.

Verhaspeld portugees van Saramago heeft ook wel iets:

“van de reis naar Brazilië heeft gesproken in dit gebied, verlaat bestendigheid van uren blij dat we leven, de woorden gehoord en uitgesproken, van vriendschap oude en nieuwe vriendschappen, ook van de pijnlijke ECHO’s de tragedie van Santa Catarina, die stortregens, die heuvels gemaakt slib die zij begraven hem meer dan honderd mensen zonder Défense, zo is de norm van natuurrampen die lijken te verkiezen, voor de slachtoffers, de armste van de armen. Zij terugkeren naar Lissabon zou de tijd van een algemene beoordeling, een samenvatting van wat er gebeurd is, indien de discretie gevoelens, ik denk dat ik heb wel afdoende bewijs in mijn leven, niet aangespoord vóór het gebruik van een formule alomvattende en bondig: “zo goed heeft uitgepakt”. Als in sommige REISBLADENBOEKJE er is nog, ik kan niet wensen voor hem betere opvang dat had deze reis de olifant die ertoe geleid dat we naar Brazilië.

& als je het origineel dan nog ’s leest, krijg je knal een verbinding met het levende hart van de literatuur, want zoiets brengt zo’n man wel tot stand, óók op een blog.

Geef een reactie

NL EN FR RU ZH-CN AM
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.