Categorieën
Lopende zaken

Sneller Sterker Straffer

Financiële crisis bemoeilijkt ingrepen, gevolgen van het uitblijven van maatregelen veroorzaken nieuwe financiële crises, financiële wereld vlucht verder in hol krediet. Europese bevolking zit op haar kont & kijkt ernaar (ons was HD-beeld beloofd’ – ‘wij willen meer koopkracht‘ – ‘kan er iemand die joelende kinders buiten het zwijgen opleggen, ik hoor de kreperende afrikaantjes niet rochelen?’).

“Het klimaat verandert sneller dan wetenschappers tot nu toe voorspeld hadden. Ook in België zijn ernstige gevolgen te verwachten, met meer en intensere stormen, overstromingen en verhoogde ozonconcentraties in de zomer. Dat meldt het WWF. De organisatie voor natuurbehoud wil dat Europa zijn uitstoot van broeikasgassen tegen 2020 met 30 procent doet dalen.

Faster, stronger, sooner
In het rapport “Climate change: faster, stronger, sooner” (“Klimaatverandering: sneller, sterker, vroeger”) verzamelde WWF naar eigen zeggen nieuwe wetenschappelijke gegevens, die aantonen dat het klimaat sneller verandert dan wat het Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering (IPCC) in zijn recentste rapport voorspelde.”

lees verder hierover in De Morgen

3 reacties op “Sneller Sterker Straffer”

Ik vraag me soms af hoe we hier in het Westen zouden reageren op een echt serieuze crisis, eentje waarvan we de gevolgen aan den lijve ondervinden en niet doorsluizen naar de armsten van de wereld.
Waarschijnlijk worden we terug wakkere burgers als het water al tot aan onze kloten (foefje voor de dames) staat. En ondertussen blijft die merel maar verleidingsliedjes fluiten, hij begon eind februari en hij is verdomme nog altijd bezig. Een detail zou je zeggen (en dat is het ook)maar niet minder frappant. Ik weet eigenlijk niet wat het wil zeggen, mijn grootvader zou zeggen, “Niet veel krieken dit jaar!”, als hij al iets zou zeggen natuurlijk.
Kortweg: in onze tuin is er al heel wat verandert en niet minder in ons bos en water, maar wij klagen nog altijd over het mogelijk verdwijnen van het vier-uurtje.

amen & ah jij zit daar ook op te letten, op die ‘frappante’ kleinigheden.
De natuur rondom ons doet dat idd erg subtiel, die dreigende beginsequens van de ultieme rampenfilm..

Mijn frank viel eind februari op een avondwandeling in Gent. Ik keek naar een boom die al groen zag van de jonge blaadjes, ondertussen begon het te sneeuwen, er was ook een merel die zong en twee mensen in een Aziatisch bootje in een krampachtig gevecht tussen hun veel te lange stokken en het ondiepe water. Er ontbraken nog enkele mariachi’s en het surrealisme was compleet geweest, kwa frappante details dan toch.

Geef een reactie

  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.