Categorieën
Links - publicaties Lopende zaken

tekstkapitaalkrachtig zult gij de oudjes uit uw propaganda weren

Net vond ik dit in mijn mailbox:

Nieuwsbrief van Club Propaganda,
de site voor de liefhebber van Nederlandstalige literatuur

datum: 02-04-2008

Voor één keer wilde Club Propaganda uitzondering maken en senioren het middelpunt maken, maar dan alleen omdat ze het boekenweekthema vormden. CP-fotograaf Rogier Verkade ging de straat op en fotografeerde ouderen. Ook dook hij in zijn archief en trof daar foto’s aan van het boekenbal 1971.”

Euh. Huh?

Corrigeer mij ajb, want van de befaamde Noordse ironie heb ik helemaal geen kaas gegeten & vaak wéét ik gewoon niet meer of het nu komisch bedoeld was of net heel ernstig. Maar kan je dit anders lezen dan als “sjonge tja ze hebbe die oudjes nu toch wel niet verrekte het pokkethema gemaakt van die anders zo hippe in, uit, aan- & overschuivende boekenweek, iedereen weet toch dat je daarmee niet scoort, we waren er nu net van verlost, netjes gedumpt in het tehuis voor gvd meer dan de helft van onze erfenis, die klojo’s ook al tja ze zijn zélf allemaal bejaard wat wil je, nu kom doe vlug iets dat ze nog wat te kakken zet met een sausje nostalgie erop zodat we uit het bereik van de gehoorapparaten kunnen proesten tot we bloed hoesten. “?

De wat voor de wie van de Nederlandse wat?

Kieper toch nog wat coke op je barstende tanden, liefste jongens en meisjes, het valt er al zó door.

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.