Categorieën
Lopende zaken

PK-LP & het Breukers-effect

contrabas_effect.gif

Hm. Van gemiddeld om en bij de 20 naar 170 bezoekers middels 1 berichtje op De Contrabas.
Kesselpoet Adriaan Krabbendam scoort een home run met zijn promotiestunt!

Nog effen & het Toekomstpad hier wordt hernoemd naar de Boulevard Chrétien Breukers.

Herstellen

Ondertussen gaan we gezapig door met het kopiëren van de oude posts van het Blogger blog, door de almacht van Google gesloten wegens een (vermeende?) overtreding van de Terms of Agreement. Die Terms zijn overigens zo vaag dat elke klacht sowieso een serieuze kans maakt om iets of wat naughty of ontluisterende inhoud per kerende post monddood te maken. Vrije meningsuiting, maar dan de Amerikaanse door- en door kapitalistische versie.

Bon, we gaan daar niet verder over zeuren, het is aan iedereen om aan deze perfiede stand van zaken de voor hem of haar juiste conclusies te verbinden, wij dachten dat een verdere publicatie van PK-LP enkel nog kan in eigen beheer, onafhankelijk dus. Want via gratis aangeboden services is die vrijheid van meningsuiting dus een lachertje, de enige vrijheid die je hebt is die van een monddode conformiteit. Er is bloei mogelijk, maar bij het bloeien dient men in de juiste richting, die van de moral majority te lichtschermkronkelen.

Dat gaat ons uiteindelijk centen kosten, die onafhankelijkheid, dus er wordt aan een Plan gewerkt, waarbij het Plan zelf dan weer niet bedreigend mag worden voor de inhoud. De Heer geeft, de Heer neemt, maar nooit is er iets nieuws onder de Zon.

Vissen

Voor alle duidelijkheid wil ik hier effen geweten hebben dat ik dan wel uitgever ben van deze ‘lopende publicatie’, de inhoud van de posts valt volkomen onder de verantwoordelijkheid van de auteurs. Mettertijd komt er wel een disclaimer van die strekking op.
Ook voor het literair-creative discours, overigens, geldt dat. Niet dat iemand daarvan zal wakker liggen, maar het is niet omdat ik iets op PK-LP laat verschijnen dat ik dat zo fantastisch of zelfs maar ‘goed’ vindt. Mijn enige doel is het uitbreiden van het online culturele aanbod. Het ding is een poort en krijgt als poort wel een eigen karakter en hopelijk ook dito uitstraling, dat is het werk van alle auteurs samen, tussen wie het onderling helemaal niet hoeft te ‘boteren’, laat staan dat ze één of andere school zouden vormen. Scholen, dat is iets voor vissen en kindertjes, daar doe ik niet (meer) aan mee.

Mijn eigen smaak is meestal het laatste argument om iets al dan niet toe te laten van wat mij ingezonden wordt, het heeft allemaal veel meer met de degelijkheid van de code. Qualitatieve diversiteit met een maximum aan ‘vakjesdoorbrekende’ schrijfsels, dat is ongeveer mijn scheermesje. Plus iets doen dat in andere media niet kan. Zo is het internet bv ook uitermate geschikt om samen te werken met mensen waarvan je in het echte leven onmiddelijk van zou gaan lopen.

Wat in mijn geval dan ook weer niet al te onrustwekkend is, want ik ben zo’n sociale angsthaas dat ik van bijna iedereen ga lopen. Om nog maar ’s te zeggen dat je een afwijzing of aanvaarding helemaal niet dient persoonlijk op te vatten.

PK-LP wil bruikbare code, bruikbare code & bruikbare code.


PK-LP Podcast

Bon, nu we dat van de baan hebben nog hetvolgende: elke maand, zo ongeveer, hoop ik een PK-LP podcast episode te kunnen samenstellen, je weet wel zoiets waar je je kan op abonneren middels iTunes of een andersoortig mp3 draaiding & waar dan geluid en desgevallend bewegende beelden uitdonderen.

De eerste episode was, euh, een matig succes, de test is alleszins geslaagd en iTunes heeft ons braafjes erkent als een échte podcaster.

De URL om uw blitze kerstboomapparatuur op af te stemmen is http://phobos.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=271876505

Het grijs van de weinige mij nog resterende haren oogt plots keineig cool.
Ik word alsnog hip & hit ( of was dat hit & run?).
Nog effen & we kunnen flesjes van mijn speeksel gaan merchandisen.
Hush, paps, rustig maar.

Inzenden

Voor de volgende episode kan u URL’s van geluids- en/of videomaterialen inzenden naar dv@vilt.net tot en met 15 februari 2007. Voor de podcast items is er dus wel telkens een deadline, als die voorbij is, kan het wel in de volgende maand..

Het enige echt valabele criterium om een kans te maken, is dat u de bestanden in Creative Commons 2.0 licentie mág en wil vrijgeven ( met de zgn. Some rights reserved: vrijelijk te kopieren en te verspreiden op voorwaarde dat er geen commerciële doeleinden mee verbonden zijn). Voor de rest is het gewoon afwachten of het erop komt.

Je ziet wel: als Chrétien dan nog ’s linkt, dan ben je in 1 slag wereldberoemd.
& alle blondjes zeggen aah.

Foei toch.

KesselPoetendom

Ook voor de podcast-inzendingen geldt de regel: drie aanvaardde inzendingen is prijs.
Dan mag je, zo je dat wenst, toetreden tot PK-LP als auteur & blijven posten tot je vingers aan het klavier kleven.
Auteurs die veel & vaak posten ( en hun collega’s of het publiek niet nodeloos lastig vallen) schoppen het uiteindelijk tot editor, en dan mag je weer wat meer.

Zie nu, ik kan het ook al, dat vaag blijven.

Aja: het is wel degelijk KesselPoet, zónder trema of verengelsing, fonologisch fonetisch is dat dus [keslput] .

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.