Categorieën
Harusmuze lyriek NKdeE Tarot P'Tix rigorisme

CEM

T:C2 IT: 36

[het ontwerp van deze site is geoptimaliseerd voor raadpleging op PC/tablet]

tekening dv 2020
gedicht

wie ben ik

een abecedarium
(voor P. Holvoet-Hanssen)

ik ben de adem die lijven het leven inblaast
ik ben de bloemen die wiegen op het veld
ik ben de chaos die door orde raast
ik ben de dood die velt elke held
ik ben de eer die de dichter begeert
ik ben het falen dat angst genereert
ik ben de goesting naar meer die verzweert
ik ben de haat die de minnaar verteert
ik ben de idee van vrede op aard
ik ben javel die de hemel verklaart
ik ben de kalmte die woede bedwingt
ik ben het lijf dat vol van liefde zingt
ik ben de moeder die de maan vergat
ik ben de naam die het kind opat
ik ben de oorzaak die zichzelf  verzet
ik ben de praatvaar in het bed van de pret
ik ben de queeste die de koning kwelt
ik ben het raadsel dat zichzelf vertelt
ik ben de storm die niet liggen gaat
ik ben de tijd die in mij stilstaat
ik ben geheel de uwe tot uw laatste uur
ik ben het verlangen naar nog een uur
ik ben het wachten op wat komen moet
ik ben de ziel die u zo zuchten doet

invoertekst (2017) – rev. dv@CEM

voor RIGORISME 1.0

RIGORISME 1.0 maakt een verzameling gedichten grotendeels geschreven voor ik online begon te schrijven (1992-2004), herschreven door het Gedicht van de Dag programma. het fungeert ook als vergaarbak voor ‘losse gedichten’, meer recente schrijfsels zijn dat, die niet de uitvoer van een specifiek schrijfprogramma zijn.

rigorisme INHOUD

chronologische scroll

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

P’TiX
P’TiX CEM (May 13th, 2023) – P’TiX Invoer nr 48
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

de uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar.

de tekeningen zijn gegarandeerd 100% handmatig, de computer wordt alleen gebruikt voor het scannen en inkleuren, zonder wijzigingen in de oorspronkelijke tekening1als ‘watermerk’ om de authenticiteit te garanderen werden de door een defect in de scanner veroorzaakte ‘strepen’ in het bewerkingsproces behouden..

de uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

downloadbare sets van de tekeningen zijn in voorbereiding.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan 2in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is, er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

voor mij is het dat al :-).

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Translated with DeepL – rev. dv-ChatGPT@CEB

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

i tjing hexagram
https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

hexagram 36 明夷 (míng yí) –  “Helderheid Verbergen”

H A R U S M U Z E

明夷

97 – of vertraag de tijd tot het geld op is
172 – bevrijd de schoonheid uit het mirakel
357 – de waarheid ruist terwijl ze verandert

[nog aan te vullen]

compiled by dv@CCD

明夷

“Ming Yi: het zal voordelig zijn om de moeilijkheid (van de positie) te realiseren, en stevige correctheid te handhaven. 3vert. BING@CEM

CHATGPT + CTEXT.ORG + DV

Chinese I Tjing tekst met Engelse vertaling:
https://ctext.org/book-of-changes/ming-yi

CHATGPT (NED)

disclaimer dv/ChatGPT@CEF

Dit is experimentele output van een fijn afgestemd, publiekelijk beschikbaar OpenAI GPT3.5-model. Alle beperkingen, aanbevelingen en overwegingen vermeld op https://chat.openai.com/ zijn van toepassing.

Lees en overweeg deze zorgvuldig en lees deze teksten met deze feiten in gedachten en hoewel deze teksten waardevol kunnen zijn, vertrouw niet alleen op deze teksten als advies om op te handelen!

Voor goed advies ben je m.i. uiteindelijk altijd beter af door zelf I Tjing te beoefenen.
Iets leren, het sterk recursieve programma daarvan, begint en eindigt altijd bij jezelf.

rev. dv@CEH

Hexagram 36 – “Ming Yi” (明夷) – “Het Helder Maken van het Duistere”

Het hexagram bestaat uit het trigram “vuur” onder het trigram “aarde”. Dit symboliseert de situatie waarin een conflict of gevaar is ontstaan en er behoefte is aan helderheid om het probleem op te lossen.

Het hexagram drukt uit dat wanneer men wordt geconfronteerd met een probleem of situatie die onduidelijk of verwarrend lijkt, men moet proberen om het helderder te maken. Dit kan worden bereikt door alle relevante informatie te verzamelen en te analyseren en door open en eerlijke communicatie

Het hexagram waarschuwt ook dat wanneer men in een situatie van conflict of gevaar verkeert, men voorzichtig moet zijn en niet impulsief moet handelen. Het is belangrijk om een duidelijk begrip te hebben van de situatie voordat men actie onderneemt. Door geduld en strategisch denken kan men het probleem uiteindelijk oplossen en verder gaan

Kortom, het hexagram “Het Helder Maken van het Duistere” spoort ons aan om niet bang te zijn om ons gezichtspunt te veranderen, om open te staan voor nieuwe informatie en om vertrouwen te hebben in ons vermogen om problemen op te lossen.

tekst gegenereerd door ChatGPT op CEM middels de NKdeE account bij OpenAI
rev.dv@CEX

NKdeE Testimonial Tarot

Ik ben bezig met het maken van mijn eigen Tarot-kaartspel en integreer het in mijn dagelijkse routine samen met de I Tjing.

Beide systemen zijn waardevol cultureel erfgoed met een levende praktijk, waarbij het Chinese systeem duizenden jaren oud is en de Tarot slechts een paar honderd jaar.

Helaas wordt de Tarot nog te weinig naar waarde geschat in wetenschappelijk onderzoek, ondanks de diverse therapeutische toepassingen die hun nut al bewezen hebben. Ook mijn erg donkere ‘hertekening’ van het bekende Smith-Waite deck en het bijhorende Tarot-programma in ontwikkeling heeft een uitdrukkelijke ondersteunende functie, gericht aan mensen die, zoals ik, lijden aan (vormen van) post-traumatische stress.

De integratie van AI biedt veelbelovende perspectieven voor het bevorderen van de Tarot-tradities. Elke ochtend trek ik een kaart uit een Smith-Waite-deck om te integreren als NKdeE Tarotkaart van de dag. In een eerste faze werk ik samen met ChatGPT 3.5 een erg provisoire uitleg van de kaart uit. Die wordt dan later aangevuld met info uit mijn lectuur en ervaring in de praktijk.

Hopelijk draagt dit bij aan een grotere waardering voor de Tarot.

NKdeE Tarot Deck v.0.3 – 2 OF CUPS – LOVE – F


de Tarotkaart die ik trok vandaag was de Twee van Kelken.
Hier is de door CHATGPT op CEQ gegenereerde, door mij bewerkte en vervolgens door ChatGPT gecontroleerde interpretatie van deze kaart:

De Rider-Waite kaart “Twee van Kelken”, ontworpen door Pamela Colman Smith, toont twee personen die elkaars hand vasthouden, terwijl ze elk een kelk vasthouden. Het beeld straalt een gevoel van verbinding, samenhorigheid en wederzijdse liefde uit. Het symboliseert een diepe emotionele band tussen mensen, zoals geliefden, partners, vrienden of zelfs spirituele bondgenoten.

De bekers staan symbool voor de emotionele en intuïtieve aspecten van het leven, terwijl de handen de verbinding en harmonie tussen twee individuen vertegenwoordigen. Boven de bekers zweeft een caduceus, een symbool van balans en genezing. Het rustige landschap op de achtergrond roept een gevoel van vrede en harmonie op.

De “Twee van Kelken” vertegenwoordigt de essentie van verbinding en harmonie. Het symboliseert een diepe emotionele band, liefde, vriendschap of een wederzijds begrip tussen twee individuen.
Het benadrukt de kracht van samenwerking en het belang van evenwicht in relaties. De “Twee van Kelken” moedigt aan om open te staan voor liefdevolle connecties, vertrouwen op te bouwen en samen te werken om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Kaballistisch perspectief

Vanuit het Kabbalistisch perspectief is de Twee van Kelken geassocieerd met het Sefirah Chokmah, wat ‘wijsheid’ betekent.
Chokmah vertegenwoordigt de goddelijke mannelijke energie en wordt gezien als de bron van creatieve kracht en inspiratie.
Deze kaart belichaamt het samenkomen van mannelijke en vrouwelijke energieën in harmonie, wat resulteert in vruchtbaarheid, groei en creatie. Het duidt op het belang van het integreren van beide aspecten om een evenwichtige en vruchtbare relatie of situatie te bereiken.

Theosofisch perspectief

Vanuit het Theosofisch perspectief wordt de Twee van Kelken geassocieerd met de planeet Venus. Venus staat symbool voor liefde, harmonie en schoonheid. Deze kaart nodigt uit om te handelen vanuit liefde en mededogen, en om verbindingen te smeden op basis van wederzijds begrip en empathie. Het herinnert ons eraan dat liefdevolle relaties en een harmonieuze omgeving essentieel zijn voor spirituele groei en welzijn.

Timestamp ChatGPT: 17-05-2023 16:00 UTC – rev. dv@CEQ

disclaimer dv/ChatGPT@CEF

Dit is experimentele output van een fijn afgestemd, publiekelijk beschikbaar OpenAI GPT3.5-model. Alle beperkingen, aanbevelingen en overwegingen vermeld op https://chat.openai.com/ zijn van toepassing. lees en overweeg deze zorgvuldig en lees deze teksten met deze feiten in gedachten. hoe waardevol ze ook kunnen zijn, vertrouw niet alleen op deze teksten als advies om op te handelen! voor goed advies ben je altijd beter af door zelf Tarot te beoefenen.

geschreven door dv in het Engels, vertaald door ChatGPT op CEF


~ ~ ~

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Anke,

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.