Categorieën
finis mundi gedicht van de dag Grafiek P'Tix

BJA

2 transhumanist entities

P’TiX BJA extra – ’transhumanist disco’
OVER P’TiX

P’TiX is een artisanaal grafisch programma waarbij gebruikers (‘kunstenaars’) per dag minstens één verhalende potloodtekening in vierkant formaat maken van één van de 52 invoervlekken in inkt en bister.

de uitvoer kan worden gebruikt voor educatieve doeleinden en is gratis beschikbaar.

de tekeningen zijn gegarandeerd 100% handmatig, de computer wordt alleen gebruikt voor het scannen en inkleuren, zonder wijzigingen in de oorspronkelijke tekening1als ‘watermerk’ om de authenticiteit te garanderen werden de door een defect in de scanner veroorzaakte ‘strepen’ in het bewerkingsproces behouden..

de uitvoer kan ook worden gebruikt om Deep Learning-modellen optimaal te trainen in de tekenkunst, zodat uiteindelijk iedereen zijn eigen visuele taal en grafische stijl zou kunnen ontwikkelen op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

downloadbare sets van de tekeningen zijn in voorbereiding.

P’TiX moedigt, als creatieve tekenmethode, het maken van fouten en het leren daarvan aan 2in het tekenen, net als in de (geïmproviseerde) muziek, bestaan er geen fouten. als je een ‘fout’ maakt herhaal je die gewoon tot het een nieuwe regel is, er schuilt een lichte vorm van rebellie in de code van de routine, waardoor het een bron van eindeloos tekenplezier en meteen ook een therapeutische uitlaatklep is en kan zijn.

Vanaf CHd (30 augustus 2023) werkt het P’TiX programma als abstraherende ‘aquarellenfabriek‘. Elke tekening op basis van een vlek wordt de volgende dag ingekleurd met waterverf en op de derde dag bijgewerkt met Oost-Indische inkt. De brute inkleuring wordt gebruikt in het Collage 2.0 programma.

NKdeE 2023 – copyright:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

Translated with DeepL – rev. dv-ChatGPT@CEB

P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met hun uitvoer tot nog toe te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152

blader invers chronologisch door alle P’TiX uitvoer

P’TiX INDEX

rev. ChatGPT-dv@CEC

Gedicht van de Dag

verbijstering

zij raakt fataal en laat haar schouder bloot
zij zwijgt zoals alleen Maria zweeg
zij lacht zoals het licht op tranen valt
zij raakte mij en kreeg haar naam

van haar is nergens nog herinnering
waar zij gebeurt, gebeurt verbijstering

een haarlok gaf de schouder haar bestaan
voeten verklaarden dansend haar strelen
een vijver liet de zon zijn wreedheid zien
haar naam ken ik alleen bij volle maan.

> finis mundi

P’TiX BJA extra – ’transhumanist disco’
over finis mundi
  • finis mundi (Latijn voor ‘het einde van de werelden’) is een subroutine van het Gedicht van de Dag programma.
  • tijdens de eerste run (2021) werkte het programma de invoer van het Gedicht van de Dag programma om naar de (fictieve?) wereld van het ‘finis mundi‘, een wereld precies zoals de onze, maar alles wat er hier gebeurt en wel erg is enzo, is daar evident een teken van de voortschrijdende apokalyps (in de lichtjes geamendeerde, maar toch vrij klassieke judeo-christelijke variant). het kan gebeuren.
  • binnen dat nu eens niet en dan weer wel fictionele kader is er veelal een mannelijke lyrische dichter aan het woord. die stelt zich in deze best wel enge context uiteraard vragen bij de zin van zijn schrijven.
  • tijdens de tweede run (eind 2022) worden de teksten verzameld in een (publiek) pdf-bestand en wordt het spelelement in de bestanden onderzocht en zo mogelijk uitgebreid.

FINIS MUNDI DOC

Noten[+]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.