Categorieën
lyriek

SATORAREPOTENETOPERAROTAS 18

Joan Miró – Gravisme concret.

in 2008 was ik in Barcelona en tja dan moet je toch wel ’s in het Joan Miró Museum gaan piepen. Ik ging erheen met de verwachting die ik had lang geleden had opgebouwd van een bezoek aan het Parijse Picassohuis.

maar die Miro was maar niks. gelukkig was er in het MNAC een tijdelijke tentoonstelling Duchamp – Man Ray – Picabia. het Gaudipark vond ik ook maar een Disneyland zonder hamburgers of piraten. de Piraten van de Caraïben in Disneyland Parijs waren heerlijk. en de muizen aan je tenen in de onderdompelings tactiele cinema onderaan de Star Wars attractie.

al dat reizen is zwaar overschat, je hebt daar niet zoveel aan en al dat transport, al dat nodeloos rondhossen verknalt de veiligheid, de gezondheid en de leefbaarheid van alles en iedereen op de planeet.
en een land laten teren op toerisme is vragen om moeilijkheden: dat polariseert tussen dieven en bestolenen, tussen gepriviligeerden en geëxploiteerden, tussen mensen in hun meest lelijke verkrampingen.

en het is globaal toch overal dezelfde janboel. laat die passagiersluchtvaartmaatschappijen maar gezellig failliet gaan, die hoeven we niet te redden nu. als we in de wereld gaan lopen we alleen mekaar voor de voeten, we zouden beter thuis blijven, ons kot opkuisen en de wereld op ons af laten komen. of beter nog: de wereld maken, iedereen vanuit zijn eigen Centrum van het Gekende Universum. 8, 9 miljard Vuurtorens van Liefde! en die Lüftballonnen van Nena maar knallen!

goh: mopperen, vloeken en dromen is toch zo plezant è! en meningen hebben waarmee je iedereen op stang jaagt! zo van die opinies waar je kan in knijpen, zo vet en knollig, zo vol moedwil en misverstand! lekker gezellig Keizer Augustus spelen vanop uw Schoon Verdiep, 2 hoog in Tienen…

dedju! weer geen koers dit weekend!

prog. manifest (ontwerp)

SATORAREPOTENETOPERAROTAS oba het NKdeE DRAAIBOEK-programma gebruikt hedendaagse middelen (Google, internet) om de afbeeldingen van een tentoonstellingscataloog van 1963 te stofferen met uitleg en, waar opportuun, wat zachtaardige Neo-Kathedraalse Stichting


Al het grafische materiaal is gescand uit dit boek (als iemand daar een auteursrechterlijk probleem mee heeft, contacteer mij aub):

  • Schrift und Bild- L’Art et l’ écriture. Katalogbuch zur Ausstellung Schrift und Bild, Amsterdam – Baden-Baden, 1963 (de Duits-Franse versie, er bestaat ook een Engels-Nederlandse)
This website uses the awesome plugin.