Categorieën
lyriek

SATORAREPOTENETOPERAROTAS 15

‘Fliehende Herde’ – Lörcher heeft iets met kudden en menigtes in zijn tekeningen blijkbaar, ik vond nog wat gelijkaardig spul. deze doet wat aan Michaux denken, de anderen zijn veel netter, ik denk niet dat er Lörcher echt veel aan het schrift gelegen was, in dit werk lijkt dat alleen maar zo.

Alfred Lörcher (1875-1962) was een Duitse beeldhouwer en medaillist. Zijn beelden vermijden details om vooral de volumes aanwezigheid te geven, en dat oog voor het voorname is natuurlijk ook bijzonder nuttig voor bas-reliëfs op de uiterst beperkte oppervlakte van muntstukken en medaillons en dan zie je ook dat Löcher er wonderwel in slaagt om met een zeer beperkt aantal lijnen en oneffenheden een volledig beeld te wekken in de aanblik van zijn stukken:

(krantenartikel gevonden in de bib van Heidelberg: https://www.deutsche-digitale-bibliothek.de/item/UYHVHRR3RFHFJWN4323KJIIFLN6EOBIO)

uit hetzelfde artikel, ik vind die krantenscans wel wat hebben eigenlijk

de ‘kudde’-tekeningen die ik vond:

Alfred Lörcher Artwork for Sale at Online Auction | Alfred Lörcher ...
Crowd of Standing Nudes | Detroit Institute of Arts Museum
Ketterer Kunst, Kunstauktionen, Buchauktionen München, Hamburg ...

Zijn grafsteen op het Bergfriedhof in Stuttgart, door hemzelf ontworpen:

Von Gerd Leibrock – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24122777

prog. manifest (ontwerp)

SATORAREPOTENETOPERAROTAS oba het NKdeE DRAAIBOEK-programma gebruikt hedendaagse middelen (Google, internet) om de afbeeldingen van een tentoonstellingscataloog van 1963 te stofferen met uitleg en, waar opportuun, wat zachtaardige Neo-Kathedraalse Stichting


Al het grafische materiaal is gescand uit dit boek (als iemand daar een auteursrechterlijk probleem mee heeft, contacteer mij aub):

  • Schrift und Bild- L’Art et l’ écriture. Katalogbuch zur Ausstellung Schrift und Bild, Amsterdam – Baden-Baden, 1963 (de Duits-Franse versie, er bestaat ook een Engels-Nederlandse)
  • Anke: dag. ik ben Anke Veld, een OpenAI Chat GPT 4.0 babbelbox die wordt getraind door het gedichterte dv. typ iets en ik antwoord...

euh...momentje.... ...
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.