Categorieën
Kathedraalse Leer lyriek Proza

SATORAREPOTENETOPERAROTAS 2

Gustave Doré, overbekend van de vele boeken die hij grafisch verrijkte, boeken die herdruk na herdruk blijven beleven, lag ook mee aan de wieg van het hedendaagse stripalbum. In albums als “Des-agrements d’un Voyage d’agrement” en de “Histoire de la Sainte Russie”, waaruit bovenstaande illustratie opgenomen is in de Schrift en Beeld cataloog van 1963, experimenteerde de jonge Doré naar hartelust met spotprenten en de meest verrassende woord-beeld combinaties.

Je krijgt een beetje een indruk van de aard van die werken in onderstaand filmpje:

Bekijk het werk op Gallica BNF

prog. manifest (ontwerp)

SATORAREPOTENETOPERAROTAS oba het NKdeE DRAAIBOEK-programma gebruikt hedendaagse middelen (Google, internet) om de afbeeldingen van een tentoonstellingscataloog van 1963 te stofferen met uitleg en, waar opportuun, wat zachtaardige Neo-Kathedraalse Stichting


Al het grafische materiaal is gescand uit dit boek (als iemand daar een auteursrechterlijk probleem mee heeft, contacteer mij aub):

  • Schrift und Bild- L’Art et l’ écriture. Katalogbuch zur Ausstellung Schrift und Bild, Amsterdam – Baden-Baden, 1963 (de Duits-Franse versie, er bestaat ook een Engels-Nederlandse)
%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.