Categorieën
Asemische Stem Audio BLEEK lyriek

historia

‘k ga mij in 2020 ewa meer bezighouden met stem-en klankwerk – hier al een eerste track

in historia* vertelt iets een zeer kort verhaal, of is het verhaal dat heel kort iets komt zeggen?

over BLEEK (asemische stemverschuivingen)


BLEEK experimenteert met asemische spraak (en: Asemic Speech) en vertrekt van volgende hypothese:

net zoals het schrift zal ook de humane stem haar communicatieve functie weldra verliezen wanneer, namelijk, bewustzijnsinhouden op digitale wijze rechtstreeks tussen de individuele breinen zullen kunnen worden uitgewisseld.

in de post-vocale cultuur die zich analoog en simultaan met de post-schrift cultuur zal ontwikkelen komt dan ook de menselijke stem vrij voor de louter creatieve expressie, zoals nu al het humane schrift het speelterrein geworden is van de ‘asemic writing’ beweging.

de asemische spraak laat de woorden en het tonale los zoals het asemisch schrift ophoudt te willen ‘betekenen’, zoals veel eerder al de schilderkunst de mimesis kon loslaten omdat de technologie van de fotografie zulks toeliet.

het is een verrotting uiteraard, hoe zou het anders kunnen. maar bij elke nieuwe wending in het Rot geuren de eerste Walmen het Felst en doen zij hoog bollen de Zwarte Zeilen van de Tijd.

Leve de Asemische Stem! Leve de Vrije Lyriek!

Beluister de BLEEK playlist op SOUNDCLOUD
https://soundcloud.com/vilt/sets/bleek

zeer eenvoudige en dus ook erg mobiele set-up met spul dat ik nog liggen had: digi-microfoon, tascam recorder en een analoge voice transformer…

This website uses the awesome plugin.