Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #287

vrije wil is valse bescheidenheid

//  summier overzicht van de vrije wil van het Britse volk (1/04/2019)

287 – vrije wil is valse bescheidenheid

hexagram 11 (tài) – “Doordringen”

https://en.wikipedia.org/wiki/Bagua#/media/File:DualerAufbau.JPG

凡益之道 與時偕行

De HARUSMUZE is een eigentijds interactief orakelprogramma, het Beginsel van een generatief schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing.
De dagroutine ervan (20 min tot 1-2u praktijk’, 2-20 min leestijd) biedt de gebruiker ook een dagelijks hernieuwde kennismaking aan met de immens rijke denkwereld van de I Tjing

input:
https://dirkvekemans.be/2018/11/26/harusmuze-161/

ontvangen commentaar:

~

commentaar dv@YDA:

‘valse bescheidenheid’ omdat men als men beweert uit vrije wil te handelen men meestal valselijk voorwend te handelen naar een beredeneerde opinie die men zich gevormd zou hebben op basis van de beredeneerde opinies van anderen, terwijl iedereen goed genoeg weet dat elkeen quasi constant geheel lukraak en op goed gevoel wat aanmoddert volgens de ingeving van de dag en daar prat op kan gaan omdat we dat allemaal voorwenden.

wat wenden we voor, dan? dat we het toch altijd zelf allemaal ‘beter weten’ want “aja kijk ’s naar mij è gij onnozele stoethaspel en dat heb ik ja IK allemaal zelf geleerd è, och ja wat zou het en waar moeit ge u mee eigenlijk ’t is wel MIJN vrije wil è…”

enzoverder.


~ ~ ~

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.