Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #272

// ga er op los

272 – als het pad de feiten effent, vervlakt de weg

hexagram 20 觀 – GUAN – ‘schouwen’

Lees over het Harusmuzeprogramma

Bekijk alle Harusmuzes

input:

https://dirkvekemans.be/2018/12/11/harusmuze-176/

commentaar:

het overheersende gevoel lijkt te zijn dat je geen kant meer op kan: eender wat je doet, het maakt geen zak uit. wat je ook staat te lullen, ‘er verandert toch niks’. Je kan maar beter genieten van wat je hebt want ‘er is toch niks aan te doen’.
De ingeslagen weg, het ‘gekozen’ pad (waarbij er nooit een echte keuze heeft plaatsgevonden) effent de feiten, de rotvaart waarmee we richting afgrond gaan vermorzelt elk feitelijk obstakel onderweg. 
geen aantoonbare gruwel is groot genoeg om ons te weerhouden om in de privacy van ons gebruik, in ons gebruiker-zijn te klikken op ‘Bestel’ of ‘Plaatsen’. De fameuze ‘whimper’ van T.S. Eliot: het Einde is ‘just another click away’.
Er is ook nergens geen weg meer te bespeuren, enkel deze eindeloze en eindeloos lege vlakte van het Eeuwige Nu, het Is dat Is opgericht op het er dat Er is…

de impasse is geen belemmering maar het algeheel ontbreken van elke vorm van weerstand tegen de zachtjes deinende zee, het Zijn van de Nijd, een immobiliteit waarin je van wieg tot graf enkel ‘bent’ wat je ‘hebt’…

we hebben het bereikt, we zijn ‘er’: het ‘etablissement’ , de ‘party at the end of the universe’…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.