Categorieën
Grafiek Harusmuze

Harusmuze #271

de zedenleer betreft de hulp- en zorgverlening

// we zullen behandeld worden zoals we handelen

271 – de zedenleer betreft de hulp- en zorgverlening

hexagram 55 豐 – FENG – ‘volheid’

Lees over het Harusmuzeprogramma

Bekijk alle Harusmuzes

input:

https://dirkvekemans.be/2018/12/12/harusmuze-177/

Commentaar:

binnen de GeldRuimte is de mensheid overgeleverd aan de noodwendigheid van de kwantificatie. het is dan ook evident dat we in de ethiek, het geheel van aanbevelingen voor een deugdzaam leven, al onze pijlen moeten richten op zelfbescherming, hulpverlening en zorgverstrekking.

een gezonde politiek, een gezond bestuur van de polis, de gemeenschap zoals we die nu (menen te) kennen kan enkel gebaseerd zijn op een dergelijke ethiek.

onze ‘politici’ lopen voortdurend met ontblote aarzen achter het volstrekt Onhaalbare van de Controle, de fallische Beheersing van de noodwendigheden in de GeldRuimte waartegen zij ons dienen te beschermen: het is dan ook niet verwonderlijk dat het net in de beveiliging (militaristische repressie), de ‘ontwikkelings’-samenwerking (neo-kolonialistische export van de nijd) en de zorgverstrekking (marginalisering in de getto’s, Auslösung van de ‘onproductieven’) zo gigantisch en globaal misloopt.

kinderen geloven niet in luidkeelse volwassenen die met ontblote aarzen lopen te roepen dat ze alles onder controle hebben.

een geluk bij een ongeluk is net dat het allemaal zo evident geworden is en dat de globale klimaatwijziging ons met de neus op de feiten duwt, zodat we in elk geval niet in de ontkenning kunnen blijven ‘leven’…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.