Categorieën
asemic reading debuut gedicht van de dag Grafiek LAÏS lyriek

LAIS XVI

Reusachtig zelf een grote, warme vrouw
kamt het met trage halen de haren
die als een gordijn links, rechts langs de vouw
ook zijn naakte borstkas doen bedaren
nu het zich al dromend wil verklaren.
  “Zo laat ik hier”, zegt het “dit klieven toe
mijn innerlijk te tonen, het ene moe,
dat ik haar te midden al het woelen
dromend zeg wat ik ook wakend doe:
LAIS heiligt de weg naar mijn doelen.”

over LAIS

LAIS is de geschiedenis van een verwording. het ‘ik’ van de dichter sterft af en is een ‘het’ geworden. het ego sterft als god in ’t diepst van zijn gedachten maar ergens halverwege niest het van ontzetting in de verzamelde geschriften: het kan niet zonder haar.

LAIS zal uit 449 dizaines bestaan en is een update van de DELIE van Maurice Scève van 1544. een dizain is een oude Franse dichtvorm: 10 regels van elk 10 lettergrepen in een vast rijmschema ababbccdcd.
het werk wordt sinds 2010 rechtstreeks online geschreven op deze website

.- over het ‘Gedicht van de Dag‘- programma
over LAIS en de geaugmenteerde schrijverij
LAIS 2020.docx

dv 2019 – AR van LAIS XVI

Geef een reactie