Categorieën
Grafiek Harusmuze lyriek

Harusmuze #65

 65 – wat je kan noemen heb je niet nodig

hexagram 27  (yí) –  “Kauwen” 

de HARUSMUZE is een eigentijds orakel, een NKdeE schrijfprogramma gebaseerd op het Boek der Veranderingen, de I Tjing. het programma heeft 520 (?) orakelspreuken als uitvoer, maar die zijn zelf nog aan verandering onderhevig.

commentaar

het benoembare betreft behoeftes die je hebt, het voelen van gebrek aan iets dat je niet hebt. je denkt dan dat je het benoembare nodig hebt.

maar je weet nooit wat je wil, want dat voel je niet. niet als je aan het niet-hebben bent, in de gebrekkigheid van de behoefte, maar anders ook niet, zolang je het niet voelt. de wijze die aan de behoeftigheid verzaakt voelt niets, hij voelt zich ook niet hemels want zijn wil is henen.

de meeste mensen echter berusten in de hel van hun behoeftigheid en overstelpen zichzelf en de ander met geschenken, met brol, de talige verpakking van het geven.

nood is het voelen van wat je wil wilt. als je nood voelt zal je het geweten hebben. je wordt er helemaal wild van. maar je weet nooit wat je wanneer wil, je voelt het alleen als je wil het wilt. in de nood is er geen rust, tot je wil voldaan is.

de hemel van de rust is geen eeuwige hemel maar het gebaar van het geven van voldoening aan jezelf en de ander. het moet niet, maar het kan op elk moment. ’t hangt er dus alleen van af wat je wil en wanneer want nood breekt elke wet en dan weet je eindelijk wat je wil.

heel eventjes toch. de hemel op aarde krijg je niet, je kan hem enkel geven.

je kan hieronder je eigen commentaar op deze uitspraak van de Harusmuze geven. die wordt dan opgenomen in de volgende Omwenteling
vermeld uw mailadres als u persoonlijk antwoord wil krijgen (uw mailadres wordt niet publiek gemaakt)
vermeld uw website als u een link daarnaar bij uw commentaar wenst

scève

Continuant toy, le bien de mon mal,
A t’exercer, comme mal de mon bien:
J’ay observé pour veoir, ou bien, ou mal,
Si mon service en toy militoit bien.
Mais bien congneus appertement combien
Mal j’adorois tes premieres faveurs.
Car, savourant le jus de tes saveurs
Plus doulx asses, que Succre de Madere,
Je creuz, & croy encor tes deffameurs, 
ant me tient sien l’espoir, qui trop m’ádhere.

“Continuant toy… a t’exercer”: temporeel voorwaardelijke bijzin: “terwijl jij verder jou(w functie) uitoefent”
miletoit: ‘diende’

Koop een RADIO KLEBNIKOV CD!

Steun de Vrije Lyriek! KOOP meer BROL!

De Neue Kathedrale des erotischen Elends verspreidt sinds 2004 het virus van de Vrije Lyriek. Koop ‘BROL’ ( = stoffelijke restanten van creativiteit) en steun o.m. deze blog, Platform PLEE en RADIO KLEBNIKOV.!

BROLSHOP