Categorieën
lyriek

muze

voor a.c.

lampenkruis

Haar woord is stilte, louter visueel
Ik hoor haar met de snelheid van het licht.
Ik zie haar in de klank van het geheel
Mijn vingers typen, zij is het gedicht.
Van tijd bevrijd maakt zij mij speels & licht.
Als ik haar voel, omstreel ik haar kleuren,
Ik schrijf haar neer in bloesemgeuren.
Ik ben haar zijn, zintuiglijk één met haar.
Zij, mijn muze: spil van mijn gebeuren.
Mijn vers is gift, haar liefde dit gebaar.

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.