Categorieën
lyriek

maya

voor m.g.
LO_2010_001

Hier, in  de lege pracht van mijn bestaan
Omgord door de repen doek van het kwaad
Betekend met de letters van de waan
Geketend aan de regels van de haat
Komt plots een vleugel los, een vlinder laat
Zich de grond ontvallen, vouwt het open
Waar het was, waarom wij blijven hopen
& Alles komt in mij & jou terecht
& Ik laat de woorden uit mij lopen
& De wereld wordt weer vol & echt.

 

DAPHNE (werktitel) is een reeks van 449 dizains, een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.