Categorieën
LAIS

vriend

voor h.g.

Wij berusten te vaak in het verleden
Wij halen pracht uit pijn, verkrachten zijn,
Telg van aanwezigheid, kind van heden
& In mijn bloed klopt dagelijks pijn:
Jouw hart dat er is, jouw betere zijn.
Ik neig niet daarheen, ik heb jou wel door
Jij wacht & ligt op het het juiste oor.
Een doordruk van heden, jouw lieve zoon
Ik bid & ik prevel, jij komt er wel door,
Jij bent een vriend, een plaats die ik bewoon

.LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.