Categorieën
LAIS

spijt

Er is een droom voor jou, alhier & nu
Er is dit woord dat ik  jou al geven kan,
Er is het bleke ook, het vreemde u
In ons omarmde lijk, mijn daad als man:
Er is dat niets waarin ik alles kan.
Ik streel huid, de schouders waar ik van hou
Ik kus jou de lippen, jij plooit als vrouw.
Laat ons nu vergeten, er is niets dat telt,
Ik zie ons gebeuren als langzaam gebouw:
Nu & hier is jouw droom te laat verteld.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
This website uses the awesome plugin.