Categorieën
LAIS

jewish princess

Jouw schoonheid nu is mij wonderbaarlijk
Er ligt een lach op de lippen van het zijn.
Ik voel het kraken, het is gevaarlijk,
Maar wij zijn gevrijwaard van pijn:
Ik liet de teugels los van het venijn.
Ik ben in jou, & jij bent in mij, trouw
Aan elkaar, er komt geen eind aan het touw
Dat ons bindt, wij zijn definitie van elkaar
Getuigschrift van heden, afschrift van jou,
Mijn letters als wet, jouw pracht in dit paar.

LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd).

Geef een reactie

%d
This website uses the awesome plugin.