Categorieën
LAIS

verduistering

 

Er klinkt een lied in jouw gebarentaal
Los van elk gehoor: bewogen beweging
Stil in het licht van jouw lach, & verhaal
In mijn stilte, een lichaamsvervoeging
Van mijn zwijgen, zwoerd, verzwijging.
Ik haper, hang aan de lijn van je hand
Die woorden onderstrepen uit het land
Dat jouw lijf ons verwoordt. Niemand luistert,
Slechts ik hoor alles & ik graai in zand
Naar licht dat mij ziende wordt verduisterd.

noot: LYLIA, een reeks van 449 dizains is een hedendaagse herschikking van de Délie van Maurice Scève, een werk, verschenen in 1544, dat op haar beurt veelvuldig verwijst naar de 366 canzioniere (del vario stile) van Francesco Petrarca’s grote Liedboek. Een dizain, in de strikte vorm die Scève (en ook ik nu) hanteerde, bestaat uit tien verzen van tien lettergrepen in een vast rijmschema (ababbccdcd)

Geef een reactie

%d
This website uses the awesome plugin.